Textual description of firstImageUrl

Kinderfeestje geven zonder plastic? Zo doe je dat!

Mar 27, 2019
Een kinderfeestje geven

Een kinderfeestje geven is vaak al een hele klus. Maar een kinderfeestje geven zonder plastic?! Ga er maar aanstaan ; ) Denk alleen maar eens aan de goodiebags, de traktaties, wegwerpbordjes en drinkbekers, en de versieringen. Vaak zijn die van plastic, of zit er plastic in.

Toch is het mogelijk om een kinderfeestje te geven zonder plastic. Hieronder vind je een aantal tips voor een plasticvrij partijtje.

Kinderfeestje geven zonder plastic? Dat doe je zo!


  1. Maak je eigen versiering. Naai bijvoorbeeld zelf een vrolijke vlaggenslinger. Ben je niet goed met naald en draad? Er zijn ook stoffen vlaggen slingers te koop. 
  2. Vermijd plastic borden en bekers. Calculeer tijd in om een extra afwas te doen na afloop van het kinderfeestje. Of beter nog: laat de jarige na afloop helpen me de afwas. Daar leren ze nog wat van ook. 
  3. Een goodiebag hoeft niet van plastic te zijn. Je kunt ze ook zelf maken van stevig papier. Ben je niet zo handig? Dan kun je ook gewoon een lekkere muffin mee naar huis geven. Of laat gewoon het hele idee van zo'n goodiebag los. Meestal is het toch de jarige die cadeautjes krijgt? Wie zegt dat de gasten ook wat moeten krijgen, behalve een gezellige middag?
  4. Gebruik inpakpapier zonder zogenoemde 'plastic coating'. Dat is een dun laagje plastic aan de binnenkant van cadeaupapier. Dat laatje maakt het ongeschikt voor recycling : (

Biologisch afbreekbare ballonnen zijn ook slecht


Er zijn speciale ballonnen te koop die biologisch afbreekbaar zijn. Maar Wageningen University Research waarschuwt dat ook deze 'milieuvriendelijk' ballonnen niet goed zijn.

'Dieren kunnen ballonresten voor voedsel aanzien en het opeten waardoor soms de maag en darm verstoppen en ze sterven van de honger. Latex rubber, ook al is dat van natuurlijke oorsprong, breekt niet snel genoeg af om het eten ervan door zeedieren en mogelijke schade in hun maag en darmsysteem te voorkomen.'

Liever geen ballonnen dus! Een goed alternatief zijn gekleurde papieren honeycomb bollen. Of laat de kinderen bellen blazen.

Aanvullende tips voor een kinderfeestje geven zonder plastic zijn van harte welkom in de comments!
Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!
Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

No comments

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.