Schminkvoorbeelden: inspiratie met handige stappenplannen!

Schminkvoorbeelden gezocht voor kinderen? Dan ben je aan het goede adres. In deze post vind je zo'n 80 voorbeelden en schminkideeën!
0
Schminkvoorbeelden: inspiratie en stappenplan

Kinderen schminken is altijd een succesnummer. Mijn kinderen vonden het tenminste altijd super leuk om geschminkt te worden. Maar hoe pak je dat schminken aan? Hieronder een overzicht van diverse schminkvoorbeelden.

Schminkvoorbeelden in Mijn eerste schminkboek


Wil jij graag kinderen schminken maar weet je niet goed hoe of wat? Dan is Mijn eerste schminkboek echt een aanrader. Het staat namelijk vol leuke en makkelijke schminkvoorbeelden. Je kunt het boek gebruiken als inspiratie en als stappenplan.

11 Schminkvoorbeelden van...


Hieronder een overzicht van de schminkvoorbeelden in Mijn eerste schminkboek

 • Vlinder
 • Dracula
 • Heks
 • Ridder
 • Prinses
 • Piraat
 • Indiaan
 • Lieveheersbeestje
 • Punker
 • Fantastietijger
 • Fee
Schminkvoorbeelden

Nog meer schminkvoorbeelden!


± 20 Voorbeelden in Schminken is een feest!


Op de cover van het boek Schminken is feest zie je meteen al inspirerende ideeën om kinderen te schminken. Elk voorbeeld wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van foto's.

 Ik vind bijvoorbeeld het kerstmutsje boven het oog onderaan de cover van Schminken is feest erg leuk. Deze is bovendien geschikt voor kinderen die weinig tijd en geduld hebben om stil te zitten.

Andere schmink voorbeelden in dit boek zijn onder andere voor een vlinder, monsteroog, dolfijn, paashaasje, kuikentje, oogversiering, leeuw, heks, doodshoofd, ijsprinses, sneeuwpop, rendier.


Schminkvoorbeelden
15,50 bij bol.com

35 Voorbeelden in Eenvoudig schminken van René Reiche


In Eenvoudig schminken vind je maar liefst 35 schminkvoorbeelden! Wel is de uitleg met foto's korter. Je ziet een beginfoto en dan meteen een foto met het eindresultaat. De instructies zijn wel duidelijk, maar ik miste toch  wel foto's van de verschillende stappen. 

Dit boek is dus erg leuk voor schmink ideeën, maar iets minder handig als je weinig ervaring hebt met schminken omdat je wat meer aan je lot wordt overgelaten bij de uitvoering.

grimeren
Voor maar 5,- te koop bij bol.com.  Echt een koopje voor maar liefst 35 schmink voorbeelden!

30 schminkvoorbeelden in Schminken van Karen Harvey


Maar liefst 30 voorbeelden om kinderen te schminken in Karen Harvey's boek Schminken. Op de cover zie je een mooie, en inspirerende selectie van schminkvoorbeelden. Dit boek vind ik weer een echte aanrader omdat er foto's van elke stap zijn. Dus ook als beginner heb je echt iets aan dit boek.

Schminkvoorbeelden
15,- bij bol.com

Schminkvoorbeelden volwassenen


Ook voor volwassenen zijn er diverse schminkvoorbeelden te vinden.  Bijvoorbeeld in het boek Een mooi gezicht:

schminken voor volwasenen
8,75 bij bol.com
De metamorfoses in dit boek zijn echt verbluffend! In dit boek met schminkvoorbeelden voor volwassenen wordt ook gewerkt met dingen als een pruikenmuts, eyebrow plastic om eigen wenkbrauwen weg te werken en en latex onderdelen, zoals een valse neus.

Filmpje met schminkvoorbeeld van een tijger


In onderstaand filmpje zie je een dame een meisje schminken in de vorm van een tijger! Er worden geen instructies gegeven, dus je kunt vooral meekijken.

Heb je liever wel instructies kijk dan naar het tweede filmpje eronder over een vlinder met twee kleurenFilmpje met schminkvoorbeeld van een vlinder met twee kleuren


In onderstaand filmpje wordt heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd hoe je een vlinder schminkt. Dit filmpje geeft meer uitleg dan het filmpje met een schminkvoorbeeld hierboven.
Algemene tips voor kinderen schminken


 • Je hebt nodig: schmink op waterbasis, schminkspons voor grotere vlakken, platte penselen, druppelpenselen, oogpotloden
 • Schmink op waterbasis is handig om vlakken in te kleuren
 • Blijf bij kleine kindjes zeker 2mm rond de ogen weg
 • Gebruik schuifspeldjes om haren uit het gezicht te houden, zodat je ongehinderd kunt schminken.
 • Gebruik penselen om vloeibare schmink aan te brengen
 • Wil je de schmink weer verwijderen? Gebruik hiervoor water of babydoekjes zonder alchohol en parfum. 
 • Bij kleine kindjes is het leuk als ze de schmink zelf kunnen zien, ook zonder spiegel. Dus bijvoorbeeld een mooie tekening op hun arm of hand! Bijkomend voordeel is dat dit minder lang duurt. Dat is handig als en kindje niet goed kan stil zitten of ongeduldig is.

Benodigdheden om te schminken


Hieronder een handig overzicht van schminkbenodigdheden die je zo kant en klaar bij bol.com kunt kopen:


Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!
Lees ook alles over invlechten!

Bonus tip!


Je kunt ook iemand inhuren om op een kinderfeestje de kinderen te komen schminken. Of laat de kinderen elkaar schminken. Vraag van te voren altijd wel even aan de ouders of er allergieën zijn!

Samenvattend


In deze post las je een overzicht van ideeën om kinderen te schminken. Ze zijn ook geschikt als kinderfeestje idee.  Je kunt de ideeën uit deze post gebruiken, maar je kunt ook de boeken erbij halen. Ze zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of bij diverse boekhandels.

Ook zag je twee filmpjes met schminkvoorbeelden. Als je op youtube 'schminkvoorbeelden' intypt krijg je nog veel meer handige voorbeelden.

Succes gewenst, en natuurlijk veel schminkplezier!

Leestips


 Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo