Kinderkamer inrichten

0
Niet alleen jij, maar ook je kleintje verdient een leuk en gezellig plekje in huis. Laat met het inrichten van de kinderkamer je creativiteit de vrije loop. Hier vind je ideeën en inspiratie voor de wanden van de kinderkamer.

Kleur 


Kies je ervoor om alle muren een kleur te geven of beperk je het tot één accentmuur. Kies in dat geval voor de wand met de meeste lichtinval. Een donker oppervlak lijkt ‘dichterbij’ dan een licht oppervlak, houd hier rekening mee. Een vrolijke omgeving heeft een positieve invloed op kinderen, kies voor volle kleuren zoals rood, paars, geel, groen en blauw. Neutrale tinten zoals grijs en wit doen het ook goed in de kinderkamer, maar kies dan voor vrolijke aankleding. Speel met de verf om je muur net iets spannender te maken, denk aan kleurvakken, lijnen of sjablonen. Met sjablonen maak je grappige figuren op de muur zoals vlinders of een regenboog.

Een nieuwe trend is het gebruik van magneetverf. Maak (een gedeelte van) de muur magnetisch en laat je kindje deze decoreren met leuke magnetische figuren. De variaties zijn eindeloos, zo krijgt de kinderkamer telkens een nieuwe look.

Tip: combineer de magneetverf met schoolbordverf en laat je kleintje de figuren en foto’s personaliseren met een tekening of tekst. Zelf geen tijd om aan de slag te gaan? Besteed de klus uit, een schilder kost gemiddeld € 10 per m2.

Bron: http://www.saniapell.com/interior-styling/styling-for-cox-cox-spring/

Behang 


Kies voor leuk kinderbehang om van de kinderkamer een fantasierijke en kleurrijke plek te maken. Er zijn vele mogelijkheden wat betreft kinderbehang. Kies voor behang met een rustig patroon of juist behang met kleurrijke prints van het favoriete stripfiguur van je kind. Om een echte thema-kamer te creëren voeg je naast het behang ook bijbehorende decoratie toe. Bespaar geld door de decoratie zelf te maken. Hang in een jungle-kamer bijvoorbeeld slingers van verweerde koorden, bekleed het bed met gedroogde takken en verknip oude tapijten in de vorm van dieren. Mocht het grote aanbod van kinderkamer behang niks voor jou zijn, verdiep je dan in de mogelijkheden van fotobehang. Op deze manier geef je de kinderkamer een persoonlijke tint. Behang is eenvoudig aan te brengen door elke doe-het-zelver. Echter moet de wand wel behangklaar gestuct zijn. Stukadoor prijzen variëren, gemiddeld kost het behangklaar stucen van een wand € 8 tot € 15 per m2.

Bron: http://www.verfenwand.nl/assortiment/behang/voor-de-kinderkamer/eijffinger-tout-petit

Wanddecoratie 


Een kinderkamer is niet af zonder decoratie en accessoires. Om het aankleden van de kinderkamer geen dure aangelegenheid te laten worden is het leuk om zelf aan de slag te gaan met de wanddecoratie.  Bijvoorbeeld met leuke washi tape ook te vinden onder de naam masking tape.


Ben je creatief? Maak dan een paar leuke accessoires en creëer zo je eigen stijl. Gebruik bijvoorbeeld houten letters of leuke fotolijstjes om de naam van je kind aan de muur te hangen. Kijk eens rond in je huis, hoogstwaarschijnlijk heb je nog spullen die leuk te combineren zijn met kinderspullen. Verf een oude klok of saaie fotolijstjes in een frisse kleur. Of spuit kisten in een vrolijke kleur, bevestig deze tegen de muur en zet hier fotolijstjes of knuffeltjes in. Laat je inspireren door de ontelbare mogelijkheden die er zijn om de kinderkamer in te richten.

Bron: http://www.welke.nl/lookbook/susanrietveld/Waar-ik-inspiratie-opdoe/Ietje/Houten-kratjes-met-gekleurde-binnenkant 

Lees ook: Dromenvangers7 bijzondere kinderbedden en  TV meubel met kinderbureau.


Bonustip


Denk ook een aan raamtekeningen!

Leestip: Kratje pimpen

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo