Corona: 3 dingen om je gezin zo gezond mogelijk te houden + winnares Sophie de giraf!

0

Ventilatie

Het zijn barre tijden!


Door de coronacrisis zijn veel mensen noodgedwongen veel thuis. Gelukkig zijn inmiddels de basisscholen weer open, wat voor veel gezinnen een grote opluchting is. Zowel voor de ouders als voor de kinderen.

Hoewel kinderen gelukkig minder ziek worden van corona, is het altijd goed om te zorgen voor een zo gezond mogelijke leefstijl en leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan een gezond binnenklimaat door een goed ventilatiesysteem.

In dit artikel lees 3 belangrijke dingen die je kunt doen om jezelf en je gezin zo gezond mogelijk te houden. Met deze tips verhoog je de weerstand. Mocht iemand dan toch besmet raken met het coronavirus dan is de kans kleiner dat je er heel ziek van wordt!

Corona: wat kun je als ouder doen om je gezin zo gezond mogelijk te houden?

1. Eet gezond met voldoende groente en fruit


Let erop dat elk gezinslid dagelijks minimaal 250 groente binnenkrijgt. Dat is misschien makkelijker gezegd, als je te maken hebt met lastige eters. Je kunt in dat geval altijd terugvallen op de Staafmixer Methode! Maak een onschuldig ogende saus, waarin je een heleboel groenten hebt verwerkt, en vermaal die tot een glad geheel. 

2. Zorg voor goede ventilatie in je huis


Zorg ervoor dat de lucht in je huis regelmatig verfrist wordt. Zet bijvoorbeeld elke ochtend ramen zo'n 20 minuten tegen elkaar open om te luchten. Let op: luchten is iets anders dan ventileren wat overigens ook heel belangrijk is.

Onderhoud je ventilatiesysteem goed, en vervang de wtw filters op tijd. WTW filters zorgen voor de reiniging van de lucht in je huis. Als je WTW filters goed zijn, dan kan je WTW systeem optimaal zijn werk doen. Het advies is om het WTW filter minimaal twee keer per jaar te vervangen.

N.B. Een WTW filter houdt het coronavirus niet tegen. Maar met een gezond binnenklimaat verhoog je wel degelijk de weerstand van je gezinsleden. Het advies is om eventueel je WTW filter wat vaker te controleren. Is het wit of lichtgrijs van kleur? Dan is het nog prima. Is het donkergrijs of zwart? Vervang het filter dan.

3. Ga elke dag minstens 30 minuten naar buiten. 


Frisse lucht is goed voor lichaam en geest. Je kunt je huis nog zo goed ventileren en luchten, bewegen in de buitenlucht blijft onontbeerlijk. Ga dus dagelijks een frisse neus halen, en spoor je kinderen aan om dit ook te doen. Eén van de leuke initiatieven tijdens de coronacrisis was de Teddyberen actie. Mensen zetten een teddybeer achter de raam van hun huis, en zo konden gezinnen een soort Teddyberen speurtocht doen! Geocaching is ook een leuke en laagdrempelige manier om buiten in de frisse lucht te zijn.

Tot slot


Het is bijna een jaar geleden dat Nederland voor het eerst kennismaakte met de coronacrisis. Hoewel er hoop gloort vanwege diverse vaccins, is het dagelijks leven nog niet weer 'normaal'. In deze post kon je lezen wat je zelf kunt  doen om zo gezond mogelijk te leven. Van optimale ventilatie met goede wtw filters tot elke dag een half uur naar buiten.

Op de site van het RIVM lees je meer over kinderen en corona.


De winnaar van de winactie


Cindy Framke heeft de knuffel van Sophie de giraf gewonnen!

Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo