Sinds 2000: Mamablogs en interessante artikelen!

Search

Mamablog: Niet volgens boekje

Niet volgens boekje

Mijn naam is Geke Douw, ik ben getrouwd en thuisblijfmoeder van drie kinderen. Daarnaast ben ik TOA op een middelbare school en schrijf ik met heel veel plezier aan deze blog. Waarom ‘Niet volgens boekje’? 

Het ging bij mij niet 'volgens het boekje'


Toen ik moeder werd gingen de dingen niet meteen ‘volgens boekje’. Mijn oudste twee kinderen waren huilbaby’s, en ook mijn derde heeft altijd veel moeite met slapen. Het viel me op dat ik, ondanks de ervaring die ik had opgebouwd, nog steeds niet de steun kreeg om te handelen naar wat ik wist dat het beste was. 

Adviezen zijn vaak beperkt


 Het valt me op dat de, in principe goed bedoelde, adviezen die je krijgt vrij beperkt zijn. En als de normale adviezen niet werken, dan is er verder niks meer. Althans, dat gevoel geven ze je. Terwijl ik zelf heb ervaren dat er zo veel meer dingen zijn die je kan doen als het ‘niet volgens boekje’ gaat. 

Onzekerheid


Daarnaast viel het me op dat er in de moederwereld veel onnodig strenge geboden en verboden zijn. Ik merkte dat ik als jonge moeder heel erg onzeker werd van deze adviezen, geboden en verboden. Ik was bang om het fout te doen. Lachen met je kinderen Zonder strenge geboden en verboden En nog steeds zie ik moeders worstelen met onzekerheden die vaak zo onnodig zijn. 

Inspiratie


Met ‘Niet volgens boekje’ wil ik ouders inspireren om het ouderschap te doen zoals ze het zelf fijn vinden. Zonder zich onzeker te laten maken door wat ‘het boekje’ zegt. Bij ons geen strenge en onzeker makende geboden en verboden, maar verhalen, tips en weetjes. Ik nodig je uit om te kijken naar wat bij jou en je gezin past. 

Zo hier en daar met een dikke knipoog.

Sleutelwoorden: Ouderschap, tips, verhalen, recepten

Niet volgens boekje
 
Meld nu jouw blog ook aan bij De Mamablogs Lijst!

 

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.