Wil je kind graag een huisdier? Denk hier even aan!

10
Dit is onze Trixie!

Toen mijn kinderen een jaar of 10 waren zeurden ze regelmatig om een huisdier. Omdat ik vond dat ik met 5 kinderen al genoeg had om voor te zorgen, hield ik de komst van een huisdier af. Ook omdat we een open keuken hadden.

Het leek me lastig om bijvoorbeeld een kat in huis te hebben, en dat je dan steeds moet opletten dat hij of zij niet aan het eten zit en zo.


Twee kittens


Maar toen we naar het platteland verhuisden ben ik gezwicht. We hebben hier bovendien een gesloten keuken, dus het probleem van katten die stiekem aan het eten likken kan ik prima voorkomen. Via via kregen we twee kittens.

De kinderen waren er dolblij mee, en ik zag hoe veel plezier een huisdier kinderen kan opleveren. Na vijf jaar wonen op het platteland kwam er ook nog een hondje bij: Trixie (foto bovenin deze post). We vonden haar via marktplaats. Ze was 7 jaar toen ze bij ons kwam wonen, en ze is een schatje.


Huisdieren kosten geld


Eén van de dingen die ik van te voren niet zo goed had beseft was dat huisdieren geld kosten. Ik maakte me van te voren vooral druk over eventueel gedoe, en de zorg die huisdieren met zich meebrengen.

Maar er is dus ook een financiële factor bij huisdieren!

En ik denk dat het belangrijk is om je dit te realiseren als je een huisdier overweegt.

Je budget moet het bijvoorbeeld wel toelaten dat je goede dierenvoeding kunt kopen. En mocht je huisdier ziek worden, heb je dan voldoende geld voor een bezoek aan de dierenarts?

Huisdieren kosten


Hier onder een opsommig van de kosten die wij hebben voor onze katten en hondje.

 1. Hondenvoer. Onze Trixie heeft een gevoelige huid, en kan daardoor niet zo maar elke dierenvoeding eten.
 2. Kattenvoer.
 3. 1 keer per 3 maanden moet Trixie naar de kapper.
 4. Inentingen van Trixie.
 5. Antivlooien spul.
 6. Castratie van de kittens.

Daarnaast kopen we nog wel eens speeltjes voor Trixie. Dat zijn kosten die niet echt nodig zijn, maar Trixie wordt altijd zo blij van een nieuw speeltje. De katten vermaken zich met echte muizen...


Conclusie


Als je een huisdier overweegt, dan denk je over de zorg en aandacht die een huisdier nodig heeft.  Huisdieren kosten tijd. Denk alleen al aan het proces van een puppy zindelijk maken!

Maar vergeet niet ook de financiële kant in het oog te houden. Een huisdier kost geld, al is het alleen maar het voer.

Geld is dus een belangrijk aandachtspunt bij de keuze voor een huisdier, ook al klinkt dat misschien niet zo leuk. Maar het gaat er om dat je huisdier een goede verzorging kan krijgen.

Lees ook het blog van Mamanatuurlijk. Zij schrijft onder andere over een diervriendelijk leven.

Heb jij een huisdier?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Heel goed dat je de financiën benoemt. Veel mensen vergeten dat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naw, wat een lief hondje! Ik ben zelf niet echt een typische dierenvriend, maar vind puppies en kleine poesjes en konijntjes wel heel lief natuurlijk. Maar hoef er zelf geen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super schattig. We hebben thuis twee katten en dat is voldoende. een hondje is me echt even te veel werk. Bij ons thuis kunnen smeken wat ze willen, maar ik blijf realistisch

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben geen huisdieren maar mogen wel vaak oppassen op de hondjes van familie als ze weg gaan. Wij wonen op de rand van een woonwijk dus veel groen om te wandelen hier. Ik ben op de hoogte dat er veel kosten zijn als we een huisdier zouden aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben twee katten en de kosten vallen gelukkig mee. Ik vind de zooi die ze aan haren verspreiden en soms overgeven veel vervelender. Maar dat vergeet je als er 's avonds eentje op je schoot komt liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prima dat je dit even opsomt! Sommige mensen staan er helemaal niet bij stil wat een huisdier allemaal met zich mee brengt. Het is jammer als deze diertjes dan in het asiel terecht komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mensen hoeven niet snel bang te zijn dat ik nadenk over een huisdier. haha.. Niet echt iets voor mij. Wel heel goed dat je de punten even benoemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je alle aspecten bespreekbaar maakt, inclusief de financiering. Zo voorkom je teleurstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hadden vroeger altijd katten. Eerst 2 en later kwam daar 1 kitten bij. Die had mijn zusje op straat gevonden en zag eruit alsof hij het niet ging halen.

  Ik zou zelf geen huisdier willen. Het kost tijd, geld en je kan niet zomaar op vakantie. Je moet er altijd rekening mee houden. En vergeet het extra stofzuigen niet... ��

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn kinderen willen ook een hond, dan een konijn of vis. Maar zolang onze kat van 20 nog leeft komt er geen ander huisdier bij

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo