Kinderkleding kopen: waar moet je op letten?

3
Bron: Jayno
Buiten is het kil en guur. Het is definitief tijd voor warmere kleding.

En gelukkig kun je met winterkleertjes voor je kind deze donkere van het jaar vrolijker maken en opfleuren!

Maar waar moet je opletten als je kinderkleren koopt? Hoe voorkom je een miskoop?

6 aandachtspunten als je kinderkleding koopt 1. Maten vallen vaak verschillend per merk. Zo kan je kind bij het ene merk bijvoorbeeld maat 140 hebben maar bij een ander merk ineens 146. Dat is niet opzettelijk zo gedaan, maar wordt veroorzaakt door de pasvorm van dat merk. Veel online shops plaatsen reviews van klanten onder hun aanbod. Vaak vind je daar informatie over de pasvorm. 'True to size' wil bijvoorbeeld zeggen dat de maat valt naar verwachting.
 2. Kinderkleding moet goed te wassen zijn. Kinderen blijven kinderen, en ze moeten ongehinderd kunnen spelen. Daarom moet hun kleding tegen een stootje kunnen. Lees daarom altijd de wasinstructies in kinderkleding. Je vindt die op het label dat in de kleding is genaaid. Kies kleding die gewassen kan worden op tenminste 30 graden.
 3. Kinderkleding moet comfortabel zijn en geschikt om in te spelen. Een tijdje waren maxi rokken voor achtjarige meisjes in de mode. Maar erg praktisch zijn die niet. Maar heb je een kind dat vooral met een boekje in een hoekje zit, dan maakt dit weer minder uit ; )
 4. Een ander aandachtspunt dat de laatste tijd vaak in het nieuws is, is genderneutraal. Dat wil zeggen dat baby- kinderkleding niet specifiek voor meisjes of jongens bestemd is. Het kan voor beide genders. Het voordeel van genderneutrale kleding is dat je stereotype meisjes/jongens kleding voorkomt. 
 5. Kijk of broeken en rokken knoopsgatenelastiek hebben. Als dat er in zit kun je namelijk de wijdte van de taille makkelijk aanpassen.
 6. Het prijskaartje is natuurlijk ook een belangrijk aandachtspunt. Prijzen kunnen enorm uiteen lopen als het om kinderkleding gaat. Door research te doen kun je een idee krijgen wat de prijzen zijn. Vervolgens bepaal je wat voor jou een reëel bedrag is om aan kinderkleding uit te geven. Houd daarbij rekening met je budget.

Bonus aandachtpunt: Wat wil je kind?


Naast de genoemde 5 aandachtspunt kan het voor je kind erg prettig zijn als je je kind naar zijn of haar mening vraagt. Sommige kinderen maakt het allemaal niets uit, maar anderen hebben heel specifieke wensen.

Wel is het handig om als ouder het laatste woord te hebben. Met andere woorden:

Je kind mag meekiezen, maar jij bepaalt of een aankoop uiteindelijk geschikt is of niet.


Hoeveel inbreng geef jij je kind bij het kiezen van kleding? En heb je nog handige extra aandachtspunten?

Lees ook: 8 winkels waar je terecht kunt voor broeken met elastische tailleband!

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Ik vind die maten altijd zo moeilijk. Nu hij zo klein is koop ik niet te dure kleding want hij groeit er toch snel uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed artikel. Ik ben zo fanatiek al aan het shoppen en ze is er nog niet eens..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een dreumes in huis, dus beslis nu nog alles zelf. Benieuwd wanneer dit verandert. Aan de tips niets meer toe te voegen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo