Wil jij een t-shirt dat door een zielig kindje is gemaakt?

5

'Wil jij een t-shirt dat door een zielig kind is gemaakt, voor een veels te laag loontje?'

Ik denk niet dat veel mensen hier met 'Ja' op zullen antwoorden.

Maar als je een leuk, goedkoop t-shirt koopt bij bijvoorbeeld de Primark dan zie je niet of het door kinderhandjes gemaakt is.

En menig shoplog van mamabloggers bestaat uit kleertjes van de Primark...

Hoe kun je verantwoorde kinderkleding kopen:  hulpmiddelen

1. Rank a Brand


Op de site Rank a Brand worden merken op duurzaamheid ingedeeld. C&A en H&M doen het met een c-label relatief goed op het gebied van duurzaamheid.

2. Project Cece


Daarnaast startte Noor Veen hoven met een paar vriendinnen kledingplatform Project Cece. Dat is een online modeplatofrm waar verantwoorde kledingstukken worden doorgelinkt naar losse webwinkels.

Tip!


Personaliseer je t-shirt met t-shirt bedrukken!

Waar koop jij? En ben je je bewust van duurzaamheid en kinderarbeid als je kleren koopt?

Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er niet zo op let. Ik vind het wel belangrijk hoor maar ik koop meestal bij mijn vaste winkels en heb eerlijk gezegd geen idee waar de kleding wordt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stap 1 is bewustwording. Het is mooi dat je het al belangrijk vindt. De volgende stap is dat je er naar gaat handelen.

   Verwijderen
 2. Ik vind 'een zielig kindje' misschien wat ongelukkig gekozen, maar da's misschien de kloof tussen BE en NL ;) Natuurlijk wil niemand kinderarbeid stimuleren. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik er (nog) niet echt mee bezig ben om dat te checken. Al zou ik dat wel moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind 'zielig kindje' ook wat ongelukkig gekozen. Ben er ook niet zo mee bezig.... Misschien in de toekomst, dat ik me er dan meer mee bezig ga houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat echt zielig voor de kinderen. Ik neem het vaak mee. Ik kan helaas mijn kleding niet bij h&m kopen die prikken 😭😢. Hetzelfde geld voor veel andere winkels. Ik koop ze bij zalando of c &a.Ik ga project cece checken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo