Mama is aan het bloggen:

0
mamablogs

Zit je wel eens zo fijn te bloggen dat je éven niet zo goed op de kinderen let? En dat ze dan prompt een vloertekening maken met hun vetkrijtjes?

Of dat je aan het trainen bent om je dochter zindelijk te maken, en dat ze prompt een ongelukje krijgt op je mooie nieuwe tapijt? Afhankelijk van je vloerbedekking zijn er gelukkig diverse methodes om vlekken weer weg te krijgen.

Vlekken in, of op je vloerbedekking?


Op bijvoorbeeld Carpetright vind je een handige Vlekken advies wizard! Je kiest de soort vlek, de soort vloerbedekking waar de vlek in zit, en je krijgt een oplossing! Je kunt kiezen uit de volgende soorten vloerbedekking:

  • Tapijten
  • Laminaat
  • Vinyl

En per vloerbedekking kun je vervolgens kiezen uit de volgende soorten vlekken:

  • Dranken
  • Etenswaren
  • Cosmetica
  • Tekenen en hobby
  • Vetten en oliën
  • Lichamelijk
  • Diversen

Tapijten zijn natuurlijk het lastigste om schoon te maken. Laminaat en vinyl kun je gelukkig meestal simpelweg schoonvegen.

Tapijten: in alle soorten en maten


Maar vergeet niet: het ene tapijt is het andere niet! Zo heb je bijvoorbeeld tapijt tegels. Krijg je de vlek er echt niet uit, dan zou je eventueel die ene tapijttegel kunnen vervangen. Dat is een stuk makkelijker dan een heel kamerbreedtapijt nieuw leggen.

Tapijten bestaan uit verschillende vezels


Daarnaast bestaan tapijten uit verschillende vezels. Je hebt bijvoorbeeld wollen tapijten. Maar ook berber tapijten, bouclé tapijten en frisé tapijten. Al die tapijten hebben hun eigen unieke eigenschappen. En de ene soort laat zich gemakkelijker schoonmaken dan de andere.

Bij de keuze van je vloerbedekking is het daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. Zeker als Mamablogger! Je hebt immers met kinderen te maken.

Vloerbedekking voor drukke gezinnen


Voor drukke gezinnen raadt Carpetright het zogenaamde Twist tapijt aan. Zie hier onder:

tapijten mamablogger

Dit tapijt wordt ook wel pooltapijt genoemd.  Dit tapijt wordt gemaakt door garen in elkaar te draaien, waardoor het tapijt slijtvast en gemakkelijk te onderhouden is.

En heb je een kat? Kies dan niet voor een bouclé tapijt. Dat krabt zo'n beestje namelijk zo kapot.

Conclusie


Als Mamablogger is het belangrijk om van te voren goed te bedenken wat belangrijk voor je is als het gaat om je vloerbedekking. En waar de vloerbedekking tegen bestand moet zijn!

Zo maak  je het leven voor jezelf en je kinderen makkelijker. En houd je meer tijd over om te bloggen!

Leestip


Neem nu een gratis emailabonnement op De Mamablogs!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo