Badkamers: van tobbe in de keuken tot huis spa

0
Nog niet eens zo lang geleden waren badkamers functionele plekken om schoon te worden. Niet meer, en niet minder.

Als je überhaupt een aparte badkamer had was dat al een hele luxe. Want voor die tijd ging je bijvoorbeeld gewoon in een teil in de keuken om schoon te worden.

Maar anno 2014 worden badkamers met zorg ingericht. De badkamer is een plek geworden om te ontspannen, om jezelf te verzorgen, en om tot jezelf te komen. Het niet langer een 'natte cel'!

Badkamers: je ziet zo uit welk tijdperk ze komen!


Het is bijvoorbeeld vast niet moeilijk om te zeggen uit welke jaren onderstaande badkamer stamt!

zeventiger jaren badkamer
Regelrecht uit de seventies!

Badkamers anno 2014


Als je nu een nieuwe badkamer wilt, kun je kiezen uit diverse stijlen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:


 • Modern
 • Landelijk
 • Romantisch
 • Retro (zoals die gifgroene hier boven! Alles komt nu eenmaal weer terug ; )
 • Klassiek
 • Tijdloos
 • Design badkamers

De stijl van je badkamer bepaal je door je materiaalkeuze. Houd je van landelijk dan kies je voor een kraan die daar bij past. Houd je juist van design dan kies je voor een moderne, gestroomlijnde kraan.

10 Badkamer trends van nu


 1. Grote vloertegels worden steeds vaker doorgetrokken op de muur! Andersom kan trouwens niet. Want wandtegels zouden stuk gaan als je ze als vloertegels zou gebruiken.
 2. Inloopdouches: grote en ruime douchecabines waar je zo in stapt. Het grote voordeel is dat je dan niet gebonden bent aan standaardmaten.
 3. Combinatie van stoom/douchecabine: in de douchecabine zit een speciale stoominstallatie, waardoor je het effect krijgt van een Turks stoombad.
 4. Regendouche: bij een regendouche valt het water zachtjes op je neer als een lentebuitje!
 5. Zwevend toilet
 6. Een open badkamer die als het ware direct verbonden is aan de slaapkamer.
 7. Door de technologische ontwikkelingen zie je dat kranen steeds vaker verdwijnen uit de badkamer. Vraag je je af hoe je dan aan water moet komen? Daarvoor zijn speciale 'touchpads'.
 8. Tegelijkertijd is er een hang naar minimalisme en soberheid in de badkamer. Dus wel technische snuftjes, maar geen bloemetjestegels. Tenzij je natuurlijk voor romantische badkamers valt.
 9. 'Tegeltje, tegeltje aan de wand. Wie is de grootste van het land?' Badkamertegels aan de wand zijn tegenwoordig gesupersized! Geen kleintjes meer, maar flinke formaten. Wie zet dat formaat er niet toe doet!
 10. Nieuwe badkuipen hebben een extra brede rand, zodat je kinderen of man gezellig bij je kunnen komen kletsen terwijl jij een ontspannend bad neemt. Hoewel, je kunt je afvragen hoe ontspannend dat nog is...

Badkamers: van natte cel tot persoonlijk kuuroord


Het mag duidelijk zijn: badkamers zijn de laatste jaren flink veranderd. Van ondergeschoven ruimte, is het nu een plek geworden waar je bijna ook zou gaan zitten als je níet hoeft te badderen!

Wij als Mamablogs Team zijn het over één ding eens: wij willen een badkamer met een deur die op slot kan. Want als mamablogger wil je soms ook wel eens gewoon even alleen zijn. En waar kan dat beter dan in zo'n mooie badkamer.

Lees ook over de kracht van schoonmaakazijn om je badkamer schoon te houden en het antwoord op de vraag: Baby wassen: hoe vaak moet dat?

In samenwerking met Grando keuken en bad.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met onderstaand formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo